0416-85 76 37
Home  |  Over Ons  |  Service  |  Foto's  |  Scanners  |  Wedding  |  Contact

Evertz Video

You N@me it, We Fr@me it!!

 

Uw herinneringen behouden voor de toekomst!

Zoals het digitaliseren van uw:

8 en 16mm Films, videobanden: 8mm; VHS; VHS-C en audiotapes.

Heeft u ze nog liggen? Dierbare herinneringen aan kinderjaren, vakanties, feestjes en andere mooie momenten uit uw leven. Momenten om nooit te vergeten en die u graag weer terug wilt zien. 8 mm film digitaliseren wij met zorg en aandacht, zodat u weer kunt genieten van die leuke, oude beelden.

Waarom kiezen voor Trigger?

Wij Scannen met Flashscan HD Scanners / Hoogste kwaliteit in overzetting / vakmensen met jarenlange ervaring, Eenvoudige tarieven.

Trigger kan alle soorten 8mm en super 8 film digitaliseren:
Dubbel 8 ⁄ 8mm
Dubbel 8 ⁄ 8mm met geluid
Super 8 ⁄ Single 8
Super 8 ⁄ Single 8 met geluid

We werken met Flashscan HD filmscanners, speciaal ontworpen voor het digitaliseren van 8mm. Er komt dus geen filmprojector aan te pas! Onze scanner werkt met een LED lichtbron waardoor uw 8mm films niet worden blootgesteld aan een warmtebron. Ook wordt uw film door een tandloos mechaniek naar de camera geleid. Hierdoor kunnen uw films geen schade oplopen tijdens het scannen. Wij scannen uw 8mm films in HD kwaliteit en doen dit in 16:9 breedbeeldverhouding.

Dit alles laten wij doen bij Trigger, We Scan Factory B.V.
Keienbergweg 83
1101 GE Amsterdam, Nederland

Doordat wij uw 8mm films scannen in HD kwaliteit en doen dit in 16:9 breedbeeldverhouding. Dit heeft als groot voordeel ten opzichte van het oude 4:3 formaat dat wij nagenoeg het hele beeldframe van de 8mm film kunnen scannen. 8mm film is namelijk breder dan 4:3. Het zit tussen 4:3 en 16:9 in. Er wordt dus niks opgerekt of afgesneden, er wordt gewoon gebruik gemaakt van de breedte van het beeldframe van de film zelf. Ten opzichte van een film gescand in 4:3 verhouding wint u aan de zijkanten van de film tot wel 15% aan beeldmateriaal. Uw films worden handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd. Wij vinden dat dit veruit het beste resultaat oplevert. Dit is ook nodig aangezien de 8mm films in de loop der jaren vaak verkleurd zijn en de belichting achteruit is gegaan door blootstelling aan licht, warmte en lucht.


Trigger We Scan Factory!

HERINNERINGEN GEDIGITALISEERD VOOR DE TOEKOMST!

Voorkom het verloren gaan van dierbare herinneringen die, door het ontbreken van afspeelapparatuur, niet meer bekeken kan worden.

Middels digitalisatie wordt het verouderingsproces een halt toegeroepen, wij digitaliseren met professionele apparatuur, zoals de FlashScan HD filmscanner.

Films Digitaliseren

Wij digitaliseren op professionele wijze uw oude smalfilms. Dit doen wij naar kant en klare Dvd's of Blu-ray's, maar ook naar digitale bestanden, die u zelf verder kunt bewerken. Bijvoorbeeld met Pinnacle Studio, Adobe Première of Magix Video DeLuxe. Hier te koop!

De bestanden kunnen op de meeste moderne Tv´s, Tablets en smartphone´s zonder problemen worden afgespeeld. De volgende typen smalfilm kunnen we omzetten: 8mm film (Single 8, Super 8 en Normaal 8) en 16mm film.

We hebben een smalfilm meter gemaakt met daarop de grootte van de spoel en de prijs voor het overzetten daarvan (minuten + handelingskosten). Als u uw spoelen op de smalfilmmeter legt, kunt u een goede schatting maken van de kosten. Uiteindelijk betaalt u voor het werkelijk aantal minuten. Download onze smalfilmmeter en print hem uit op ware grootte. Download de Smalfilmmeter klik hier.

Geschreven door Ad Evertz op 30 December, 2018.

Audio Digitaliseren

Heeft u dierbare geluidsfragmenten in de kast liggen en wilt u deze niet verloren laten gaan? Wij kunnen audio digitaliseren zodat u het materiaal weer kunt beluisteren.

De volgende geluidsdragers kunnen wij digitaliseren: Bandrecorderspoelen, cassettebandjes, elpee's, mini disc, DAT tapes, single's, 78 toeren plaatjes. We kunnen geluid omzetten naar WAV of MP3. Het is maar wat u prettiger vindt. WAV-files zijn ongecomprimeerde bestanden en MP3 zijn verkleind en compacter opgeslagen. U kunt van ons de muziek of het geluid op een CD aangeleverd krijgen, maar ook op een harddisk of USB-stick. Zo is uw favoriete muziek of geluidsopname weer makkelijk toegankelijk. Als u wenst maken we van elk nummer op een LP ook een aparte track of bestand op de CD of harddisk als er duidelijke beginpunten van de nummers zijn. Maar normaal maken we daar één bestand per zijde van. De geluidsbanden kunnen in lengte heel erg variëren omdat het aan 2 kanten 2 monosporen kunnen zijn. Maar we kunnen ook geluidsbanden digitaal maken met aan 2 kanten 2 stereotracks en aan 2 kanten 1 monospoor. Voor Prijslijst klik hier.

Geschreven door Ad Evertz op 31 December, 2018.

Negatieven digitaliseren.

Wij kunnen alle negatieven digitaliseren, zowel kleur als zwart-wit.

Trigger staat voor kwaliteit, scherpe tarieven en een persoonlijke benadering. Hieronder de soorten die we het meeste scannen.

 • Kleinbeeld negatieven (24x36mm)
 • APS negatieven (16x30mm)
 • Pocket formaat negatieven (13x17mm)*
 • Middenformaat negatieven (6x4½ tot 6x9cm)
 • Halfkleinbeeld negatieven (16x24mm)
 • Glasnegatieven van klein tot groot
 • Instamatic negatieven (28x28mm)
 • Kodak disc negatieven
 • Vlakfilm negatieven tot A3-formaat
* Zwart-wit pocket-negatieven kunnen wij niet op onze standaard manier scannen. Neemt u hierover aub contact met ons op.

Stof- en kras-, kleur- en belichtingscorrectie
Voor de eerste 5 formaten fotonegatieven scannen we allemaal met stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie. De overige negatiefformaten 6 t/m 9 worden met andere scanners digitaal gemaakt met handmatige kleur- en belichtingscorrectie. De resolutie kan zelfs tot 12.000dpi ingesteld worden per fotonegatief. Dat is voor bedrijven of particulieren wel eens handig als er een (grote) muur met één foto bedekt moet worden.


Dia´s digitaliseren.

Voor het scannen van dia's hebben wij een van de beste apparaten staan.

Trigger kan alle dia´s / diapositieven digitaliseren.

 • Kleinbeeld dia’s op strook (24x36mm)
 • Geraamde kleinbeeld dia’s (24x36mm)
 • Halfkleinbeeld dia’s op strook (16x24mm)
 • Geraamde halfkleinbeeld dia’s (24x36mm)
 • Middenformaat dia’s los / strook (6x4½ tot 6x9cm)
 • Geraamde middenformaat dia’s (6x6cm)
 • Glasdia’s van klein tot groot
 • Geraamde instamatic dia’s (28x28mm)
 • 4x4cm dia’s geraamd (4x4cm)
 • Professionele vlakfilm dia’s
Stof- en krasfilter
De eerste 5 formaten scannen we allemaal met stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie. De diaformaten 6 t/m 10 worden met andere scanners digitaal gemaakt met handmatige kleur- en belichtingscorrectie. De resolutie kan zelfs tot 12.000dpi ingesteld worden. Dat is voor bedrijven of particulieren wel eens handig als er een (grote) muur met één foto bedekt moet worden. Een nieuwe mogelijkheid die we bieden: Al uw foto, film en videobestanden gestructureerd op uw iPad of ander soort tablet laten zetten! Zo kunt u al uw foto’s en filmpjes overal mee naar toe nemen of samen met familie of vrienden op de bank bekijken. Heeft u AppleTV, dan kunt u het ook nog direct op TV bekijken. Ook kunnen wij ons voorstellen dat u overweegt zelf uw dia's of negatieven te digitalizeren, daartoe stellen wij u in staat een scanner te huren om deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Meer info scanner huren.