0416-85 76 37
Home  |  Over Ons  |  Service  |  Foto's  |  Scanners  |  Wedding  |  Contact

Evertz Video

You N@me it, We Fr@me it!!

 

Pinnacle FAQ´s

Iedere vraag, verdient een antwoord!

Alle antwoorden, of heeft u andere vragen?

De Meest Gestelde Vragen staan hier.

 

 1. Pinnacle Studio, Plus of Ultimate - Welke versie kies ik?
 2. Help...! mijn Plug-in werkt niet meer na een upgrade naar Studio 18
 3. Gebruik van Transitions op 16:9 Clips
 4. Hoe maak ik dat Pinnacle Studio soepel en snel werkt?
 5. Hoe rangschik ik mijn titels?
 6. Hoe ontgrendel je Pinnacle Studio die wordt geblokkeerd door een plug-in?
 7. Hoe groepeer ik de proDAD Effects/Transitions in de Pinnacle Studio bibliotheek?
 8. Hoe installeer je een upgrade versie van Studio (op een hagelnieuwe computer)
 9. Hoe geef ik alle Licentiesleutels in één keer in tijdens een her-installatie van Studio?
 10. NGStudio stopt plotseling met werken
 11. Meer informatie over HD...
 12. Optimalisering van uw video uploads voor YouTube, DailyMotion of Vimeo
 13. [VEROUDERD] Lijst van AVID Studio hotfixes
 14. [VEROUDERD] iPad - Huidige bugs in AVID Studio voor iPad alleen aangeven
 15. Blokkering bij exporten van meer dan 4 GB naar MPEG
 16. Wordt HFX Creator met Pinnacle Studio meegeleverd?

Antw. 1: Pinnacle Studio, Plus of Ultimate - Welke versie kies ik.

Deze vraag wordt vaak gesteld en we vinden het ook regelmatig terug op de forums. Daarom vond ik het belangrijk om wat extra uitleg te geven aan waar reeds in is voorzien op de officiële Pinnacle website. Maak geen fout bij het kiezen: je hebt geen optie om een fout te herstellen.

Je mag beslist geen fout maken, want een commerciële manier om uw versie te upgraden naar een hogere versie is er niet. De enige optie die wordt aangeboden tegen een lagere kostprijs is om een upgrade te kopen van een van de vorige versies: Reken maar eens na!
Studio wordt op de markt gebracht in drie versies: een Standaard versie, een Plus versie en een Ultimate versie, KLIK HIER voor een volledig pakketoverzicht.
Als u Pinnacle Studio 18 Ultimate, Plus of Standard zou willen aankopen:

Klik je hier voor Pinnacle Studio 18 Ultimate € 134,95
Klik je hier voor Pinnacle Studio 18 Plus € 95,99
Klik je hier voor Pinnacle Studio 18 Standard € 64,95

Naar boven


Antw. 2: Help...! mijn Plug-in werkt niet meer na een upgrade naar Studio 18!

Uw plug-in van proDAD was uitermate geschikt voor de eerdere versies van Pinnacle Studio, maar na een uograde naar Studio versie van 64bit wil deze niet meer werken.

Geen enkel probleem!! Het uevel zit hem in het feit dat de nieuwere versies van Studio werken in een 64bit modus, uw 32bit plug-in kan niet meer communiseren met de 64bit versie van je videomontage programma.
Wat gaan we doen, naast de upgrade is het noodzakelijk dat ook je plug-in moet upgraden, NIET het besturingssysteem (Win. 7 of 8) is bepalend of je de 32- of 64bit. dient te installeren maar het door u gebruikte videomontage programma maakt uit welke plug-in je MOET installeren.
Heb je een 64bit besturingssysteem maar een 32bit videomontage programma, installeer je de 32bit plug-in!! Is daarintegen je besturingssysteem EN je videomontage programma beiden 64bit Is het NOODZAKELIJK dat je de 64bit plug-in installeert!!!
Upgrade HIER uw Plug-in voor: Adorage, Mercalli, Heroglyph en Vitascene, klik op de 64bit upgrade afbeelding van het door jouw gebruikte proDAD programma en installeer deze plug-in en.... EUREKA!! je bent er weer, veel succes. Download hier de handleiding

Naar boven

Antw. 3: Gebruik van Transitions op 16:9 Clips.

Hollywood FX werkt standaard in 4:3 formaat. reden sommige transitions zijn misvormd als die worden gebruikt op 16:9 clips. Dus als uw tennisbal op een rugbybal lijkt in Studio ...
Edit de transition.
Selecteer het object dat de tennis bal bevat.
Wijzig de optie "Set image format" en kies voor "Always set": Uw rugbybal lijkt nu weer een tennisbal....

Naar boven

Antw. 4: Hoe maak ik dat Pinnacle Studio soepel en snel werkt.

U heeft Pinnacle Studio geïnstalleerd en wilt er mee gaan werken en je ontdekt dat het heel erg langzaam verloopt…. Jou computer is niet geschikt voor non lineair videomontage… of simpeler gezegd, je wilt dat het sneller gaat. Geen paniek, voordat je de computer uit het raam wilt gooien, er is een oplossing…. Klik op de Start Menu button en type in het witte “zoekvak” msconfig en druk op ENTER. Je bent nu in het Systeem Configuratie menu, klik op tab “Opstarten”
Hierin zie je vier basis processen:

 • ScanRegistry
 • TaskMonitor
 • SystemTray
 • LoadPowerProfile

Als je ze NIET in de lijst ziet, is het OK, en in dat geval verwijder ALLE vinkjes. staan ze wel in de lijst verwijder alle geselecteerde items BEHALVE die vinkjes van de hierboven genoemde processen.
Klik op OK, het system vraagt nu om opnieuw op te starten, accepteer het opnieuw opstarten.
Start daarna Pinnacle Studio en kijk of het sneller en soepeler werkt…
Als je klaar bent met je video, start “msconfig” om de verschillende processen weer in te schakelen,
Succes!
Ook zou je kunnen proberen via het menu van Pinnacle Studio onder “Configuration” het vinkje weg te halen, of juist een vinkje te plaatsen bij “Hardware acceleration”.soms werkt het stukken beter MET VINKJE of juist ZONDER VINKJE.

Naar boven

Antw. 5: Hoe rangschik ik mijn titels.

 • Ik wil mijn titels reorganiseren? Hoe sorteer ik ze in alphabetische volgorde?
 • Hoe wijzig ik de naam van een map met diverse soorten bestanden?
 • Of hoe groepeer sommige titels binnen een specifieke map?
 • ANTWOORD: heel simpel, volg stap voor stap onderstaande procedure, werkt volledig met de laatste versie van Pinnacle Studio:.
 • Sluit Pinnacle Studio.
 • Lokaliseer de map die je wilt hernoemen (standaard in C:\Users\Public\Documents\Pinnacle\Content\Titles 16x9).
 • Wijzig de map in een door u gewenste naam (of maak een geheel nieuwe map en verplaats alle titels hier naar toe).
 • Wis alle .axt bestanden in de map (geen angst, deze worden, als je Studio start, opnieuw aangemaakt, zolang als u de eigenaar blijft van de .dtl bestanden).
 • Open Studio, en wacht 10 seconden.
 • Sluit Studio af en Start Studio direct weer opnieuw, merk op dat uw titel bestanden nu netjes in de nieuwe map staan.
 • Merk ook op dat, als deze titels deel uit maakte van een “Premium Collection”, de “Premium Collection” naam niet meer verschijnt (hetgeen inhoud dat je de titels nu in alfabetische volgorde kunt sorteren).
Naar boven

Antw. 6: Hoe ontgrendel je Pinnacle Studio die wordt geblokkeerd door een plug-in.

U gebruikt de Effect Editor met een plug-in om een Effect toe te voegen (meestal als je een Boris Graffiti Effect dat je aanpast zonder het Effect eerst op te slaan). Als je teruggaat naar de Effect editor kun je het Effect niet zien omdat uw cursor NIET reageert. Als je op “OK” klikt om naar het hoofdscherm van Pinnacle, zie je geen margenta strip waaraan je kunt zien dat het Effect is geplaatst. Vanaf dat moment ervaar je weergave problemen tijdens iedere toets die je aanraakt, of Pinnacle Studio is vastgelopen. Bij toeval ontdekte ik de “Magic Oplossing”… op het moment dat je ziet dat de cursor, door de Effect editor, niet meer reageert druk dan de ALT toets in en alles loopt weer als een trein!!

Opmerking: Je kunt de ALT Toets op ieder gewenst moment gebruiken, zelfs als je vanaf de Effect editor weer terug bent in het hoofdscherm van Pinnacle Studio, de ALT toets lost het probleem voor je op.

Naar boven

Antw. 7: Hoe groepeer ik de proDAD Effects/Transitions in de Pinnacle Studio bibliotheek

VRAAG: hoe groepeer ik mijn proDAD Effects en Transitions in de Pinnacle Studio bibliotheek? Inderdaad, deze worden weergegeven onder hun eigen in "Adorage", "VitaScene", "Heroglyph"en "Mercalli". Ik zou graag willen zien dat alles onder één naam wordt weergegeven bijvoorbeeld: "proDAD" (een merknaam).
ANDWOORD: Dit gaat simpel, je hoeft alleen het XML bestand te wijzigen voor Adorage en Mercalli terwijl je voor Vitascene en Heroglyph de FXT bestanden dient te wijzigen, zoek op de C:\ -schijf naar het Adorage .XML en Mercalli. XML en Vitascene en Heroglyph .FXT.
Deze bestanden kunnen worden aangepast met notepad of kladblok. Je vindt een Merknaam die moet worden gewijzigd in “proDAD” en alles zal worden weergegeven en gegroepeerd onder de term: proDAD.

Voor FXT moet je zoeken naar de regel en dient die aan te passen: Library name = "Heroglyph Effect" behavior = "Filter" media = "Video" category = "Filter" group = "proDAD; Heroglyph" wijzig deze regel in: Library name = "Heroglyph Effect" behavior = "Filter" media = "Video" category = "Filter" group = "proDAD; proDAD"

Location: C:\Program Files (x86)\Pinnacle\Studio 16\plugins\RTFXV2\proDAD\Vitascene> prodad-vitascene-transition.fxt & prodad-vitascene-filter.fxt & prodad-heroglyph-filterC:\Program Files (x86)\Pinnacle\Studio 16\plugins\RTFx> adorage-transition.xml & adorage-filter.xml & proDADMercalli20PinnacleRTFxV1.xml

Naar boven

Antw. 8: Hoe installeer je een upgrade versie van Studio (op een hagelnieuwe computer).

Deze FAQ is bestemd voor die mensen die een upgrade versie hebben gekocht en deze willen installeren op een fonkelnieuwe computer (die nog nooit een vorige versie van Studio heeft gezien, of een nieuwe of geformatteerde harddisk hebben,) Met deze nieuwe versie van Studio is deze procedure gelukkig heel er simpel: Plaats de (upgrade versie) in uw Cd drive. Tijdens de start van de installatie wordt gevraagd naar de Licentiesleutel van de eerdere Volledige versie. De gebruiker geeft de licentiesleutel in, na verificatie, wordt de installatie normaal voortgezet.

Naar boven

Antw. 9: Hoe geef ik alle Licentiesleutels in één keer in tijdens een her-installatie van Studio.

Studio is geïnstalleerd op uw PC en uw u krijgt een nieuwe computer of Harde Schijf, hier is wat u moet doen om alle activatie sleutels in een keer te reactiveren tijdens de installatie: Zoek op uw huidige PC deze map: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Pinnacle\Pixie voor XP of C:\Users\All Users\Pinnacle\Pixie (of C:\ProgramData\Pinnacle\Pixie) voor Vista of Windows 7.
Als je deze map niet kunt vinden, ga dan naar: Start, Configuratiescherm, Mapopties, Weergave tab, activeer Verborgen bestanden en mappen weergeven.
Maak een kopie van de inhoud van de Pixie Map en bewaar dat op een veilige plaats (CD, DVD,USB of op een andere Harde Schijf). Creëer op uw nieuwe Harde Schijf of uw nieuwe PC, VOOR de installatie van Studio, de Pixie Map op: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Pinnacle\Pixie voor XP of C:\Users\All Users\Pinnacle\Pixie (of C:\ProgramData\Pinnacle\Pixie) voor Vista of Windows 7 en plaats de inhoud van de originele Backup Pixie Map in de nieuwe Pixie Map. Installeer Studio.
Ta da! Al uw activatie sleutels werken weer.

Naar boven

Antw. 10: NGStudio stopt plotseling met werken.

Probleem: U krijgt plotsklaps de fout melding: "NG Studio has stopped working" en Studio loopt vast.
Oplossing: maak de Studio’s Cache leeg.
Zo doe je dat: Sluit Studio, surf naar deze locatie:
C:\Users\yourusername\AppData\Local\Avid\Studio\2.0 voor Studio 16.0
C:\Users\yourusername\AppData\Local\Pinnacle\Studio\16.0 voor Studio 16.0.1 en 16.1.0.115
C:\Users\yourusername\AppData\Local\Pinnacle\Studio\17.0 voor Studio 17 en 17.0.1.134
C:\Users\yourusername\AppData\Local\Pinnacle_Studio_17\Studio\17.0 voor Studio 17.0.2.137 en hogere versies (17.1 en hoger)
C:\Users\yourusername\AppData\Local\Pinnacle_Studio_18\Studio\18.0 voor Studio 18

Verwijder deze Map. Start de software op en kijk of de foutmelding terugkomt

Waarschuwing: er heeft een complete reset van de software plaatsgevonden.

Opmerking: Als je deze map niet kunt vinden, ga dan naar: Start, Configuratiescherm, Mapopties, Weergave tab, activeer Verborgen bestanden en mappen weergeven.

Naar boven

Antw. 11: Meer informatie over HD...

Ook zo in de war van al die verschillende benamingen?
Als u een Blu-Ray denkt te besparen op HDV, dan is deze FAQ zeker voor jou bestemd.
Laten we beginnen met wat basis informatie.
Aan de ene kant zijn het de opname indeling van de consumenten camcorders: HVD en AVCHD.... LEES HIER VERDER.

Naar boven

Antw. 12: Optimalisering van uw video uploads voor YouTube, DailyMotion of Vimeo.

U wilt uw video uploaden naar YouTube, DailyMotion or Vimeo, en u vraagt zich af: wat zijn de beste parameters ... Hier is het antwoord met een korte samenvattende tabel, volgens de FAQ's van beide websites.... LEES HIER VERDER.

Naar boven

Antw. 13: [VEROUDERD] Lijst van AVID Studio hotfixes.

Sinds de release van Avid Studio, heeft Avid een officiële patch, maar ook verschillende hotfixes na verloop van tijd vrijgelaten.

Naar boven

Antw. 14: [VEROUDERD] iPad - Huidige bugs in AVID Studio voor iPad alleen aangeven.

Volgens de laatste update 1.1, zijn alle bugs die we naar Pinnacle hen verzonden zijn gecorrigeerd. Wij hebben een dringend advies aan iedere gebruiker om te upgraden naar de laatste update.

Naar boven

Antw. 15: Blokkering bij exporten van meer dan 4 GB naar MPEG.

Sommige gebruikers melden crashes tijdens export van meer dan 4 GB in MPEG formaat. Avid heeft een patch uitgebracht om deze export te corrigeren van meer dan 4 GB in MPEG-formaat ontwikkeld. Het is ingolfZ, System Engineer, die we deelden op het forum Duitse Pinnacle.

 1. Hoe pas je deze patch toe:
 2. Download het bestand MPEG_4Go_Export.zip HIER en pak de twee nieuwe bestanden genaamd: pcleMPEGBox.ax en XPMMPEG.xpm uit.
 3. Sluit Avid Studio en navigeer met de Verkenner naar het bestand Avid\Studio\programma's\pcleMPEGBox.ax.
 4. U kunt dit bestand HIER vinden op uw systeem:
  32 bits: C: \ Program Files \ Avid \ Studio \ programs \ pcleMPEGBox.ax
  64 bits: C: \ Program Files (x86) \ Avid \ Studio \ programs \ pcleMPEGBox.ax
 5. Hernoem het bestand: pcleMPEGBox.ax in pcleMPEGBox.ax_alt
  Vervang dit bestand met het nieuwe: pcleMPEGBox.ax in de "programs" Map zoals boven aangegeven.

 6. Navigeer met Windows Verkenner naar de locatie van het bestand: Avid \ Studio \ plugins \ export \ XPMMPEG.xpm.
 7. U kunt dit bestand HIER vinden op uw systeem:
  32 bits: C:\Program Files\Avid\Studio\plugins\export\XPMMPEG.xpm
  64 bits: C:\Program Files (x86)\Avid\Studio\plugins\ export\XPMMPEG.xpm

Hernoem het bestand: XPMMPEG.xpm in XPMMPEG.xpm_alt
Vervang dit bestand met het nieuwe XPMMPEG.xpm file in the "programs" Map zoals boven aangegeven.
Herstart Avid Studio en probeer een nieuw MPEG bestand te exporteren.

Naar boven

Antw. 16: Wordt HFX Creator met Pinnacle Studio meegeleverd.

Het antwoord is JA..
Hierbij de volgende verklaring afgegeven door AVID:
als HFX Creator niet wordt geactiveerd tijdens de installatie door de Avid Studio installer, kan een geregistreerde gebruiker een gratis sleutel vragen bij het "Pinnacle Studio forum" voor het ontgrendelen van HFX Creator. In ieder geval, zal de gebruiker NIET hoeven te betalen voor een activeringssleutel.

Naar boven