0416-85 76 37
Home  |  Over Ons  |  Service  |  Foto's  |  Scanners  |  Wedding  |  Contact

Evertz Video

You N@me it, We Fr@me it!!

 

Welke Plug-in heb ik nodig?

Welke plug-in, Adorage Mercalli Heroglyph Vitascene

Welke plug-in, wanneer de 32bit of 64bit installeren?

Wat is eigenlijk een Plug-in?

 

Een Plug-in is een klein programma dat het mogelijk maakt Software van derden (andere software ontwikkelaars) te laten samenwerken ofwel te integreren in b.v. Video montagesoftware zoals Adobe Première; Canopus; Avid; Sony; Ulead of Corel.

De software moet de mogelijkheid hebben om deze plug-in te kunnen huisvesten (containers) van waaruit ze kunnen worden geactiveerd (opgeroepen).
Als uw montagesoftware deze mogelijkheid niet heeft kan de software van derden niet worden gebruikt.

Andersom moet de montagesoftware kunnen kijken in deze containers en een koppeling kunnen weergeven in de menustructuur van hun software. Want als je niet weet waar iemand woont kun je ook niet aanbellen.

Het is dus raadzaam uzelf eerst te overtuigen of de door u gebruikte montagesoftware kan communiceren met de software van anderen. Als dat zo is kunt u hiervan veel plezier beleven en de aangekochte montagesoftware steeds een beetje uitbreiden. Meestal zijn dit de wat duurdere montagesoftware pakketten.

Er is ook montagesoftware die wel software van derden kunnen huisvesten en te gebruiken is, maar de montagesoftware ontwikkelaar heeft de software zo goedkoop gemaakt om de markt te kunnen beconcurreren dat zij niet zonder meer toestaan dat derden een Plug-in ontwikkelen die in hun software kan worden gebruikt, Pinnacle is hier een goed voorbeeld van.

De aanschaf van de software is relatief vrij goedkoop en heeft doorgaans weinig extra's alles wat je als extra wilt aankopen moet met een z.g. vrijwaringsleutel bij de software ontwikkelaar worden aangekocht om het in hun programma te mogen gebruiken. Dus overtuig u voordat je een plug-in wilt aankopen. Sommige programma's zijn ontwikkeld als plug-in maar kunnen ook als Stand-alone goed aan de bak, Adorage Magic PC van proDAD is hier een goed voorbeeld van, deze software werkt zelfstandig dan wel als plug-in samen met een andere montagesoftware.

Wat is Adorage?

Adorage Magic PC, van de Duitse firma proDAD, zijn een serie Softwarepakketten met meer dan 15.000 van de allermooiste overgangen die als template, dus kant en klaar, op de cd/dvd staan en creëren een overgang van de ene videoclip naar de andere en zijn vrij eenvoudig aan te passen of te wijzigen en weer op te slaan, zodat er weer een geheel nieuwe, door uzelf gecreëerde, overgang ontstaat die u op een later tijdstip weer kunt gebruiken.
De serie Adorage Magic PC is inmiddels uitgebreid tot maar liefst dertien volwaardige pakketten: Adorage Magic PC Volume 1 t/m 13 (Pakket 10 t/m 13 zijn HD video pakketten).
Ieder pakket werkt of als een stand-alone of als plug-in voor de meeste montagesoftwarepakketten in 32 en 64bit zoals: Mediastudio Pro en Adobe Première Sony Vegas enz., je kunt als het ware beginnen met één pakket, en later uitbreiden met een van de andere pakketten dat, na installatie, wordt samengevoegd bij het reeds bestaande pakket en u functioneert als één pakket.
Zo kunt u dertien afzonderlijke cd's/dvd's. (pakketten) samenvoegen tot een softwarepakket

Je kunt, tijdens de aankoop, kiezen voor een back-up Cd, deze wordt dan naar uw huisadres verzonden, maar je kunt dit, na het downloaden, ook dit ook zelf op een Cd branden. Op iedere cd staan kant en klare thema's van uiteenlopende aard, zoals huwelijk; vakantie; bladzijde van fotoboeken enz. enz. en varieert van enkele honderden tot soms wel 1500 kant en klare video overgangen die stuk voor stuk op een simpele manier zijn aan te passen en te bewaren om ze later nog eens te kunnen gebruiken.

Adorage Plug-in werkt uitstekend in: KLIK HIER

Naar boven

proDAD producten voor Pinnacle

Belangrijke aanwijzingen voor gebruikers van Pinnacle Studio

Pinnacle Avid Studio 17 en 18 (64bit).

Gebruikers van proDAD plug-in producten:

 • Adorage
 • Mercalli
 • Heroglyph
 • Vitascene

dienen hun 32bit plug-in, KLIK HIER, GRATIS te vervangen door een 64bit plug-in!!
Download het JUISTE 64bit plug-in bestand, kies voor “Uitvoeren“ en installeer de nieuwe plug-in software voor Pinnacle Avid Studio 17 of 18 (64bit) start uw computer opnieuw op en uw NLE Software en controleer of de proDAD plug-in software correct werkt.

Gezien het feit dat proDAD producten voor Pinnacle's Studio uitsluitend verkrijgbaar zijn via Pinnacle, zijn er een paar belangrijke zaken voor geïnteresseerde consumenten.

Adorage producten uitsluitend voor Pinnacle: Studio 14, 15, 16.

 • Upgrade uw oude Adorage Effectpackage of plugins voor de nieuwe generatie van Avid Studio.
 • Omschrijving: Transition en Effect plug-in speciaal voor Pinnacle Studio
 • Deze geheel nieuwe plugins zijn compatibel en krachtig voor uw Avid Studio. Let op: "Avid Studio" en een onlangs gekocht Adorage plugin en / of Adorage Effectpackage voor oudere Pinnacle Studio is vereist.
 • proDAD opmerking: Voor het gebruik in Pinnacle Studio (oudere versies), is een unlocked 'Adorage Overgangen voor Studio' en / of 'Adorage Videofilter voor Studio' vereist.

Licentie wil zeggen: Verwijdering van de logo's in de output (de kant en klare video)

Deze Plug-in upgrade is hier verkrijgbaar voor € 15,00 KLIK HIER VOOR AANKOOP download
en installeer deze update

Noot:

Upgrade uw oude Adorage Effectpackage of plugins voor de nieuwe generatie van Avid Studio. Deze geheel nieuwe plugins zijn compatibel en krachtig voor uw Avid Studio. Let op: "Avid Studio" en een onlangs gekocht Adorage plugin en / of Adorage Effectpackage voor oudere Pinnacle Studio is vereist.

Algemene informatie:

De Plug-in voor de Transitions (Overgangen) en Video Effecten zijn NIET BESCHIKBAAR op de Adorage "All Plug-ins Collection" Cd of in een van de Effect Pakketten bij proDAD of de Dealers.
De Plug-in voor Pinnacle Studio is uitsluitend verkrijgbaar via Pinnacle.
Eenmaal een geïnstalleerde en werkende Licentie kunnen alle andere los verkrijgbare pakketen worden aangekocht bij proDAD of bij een van de geautoriseerde Dealers.

Naar boven

Wat is Heroglyph

Heroglyph software voor adembenemende video.

 • U zoekt naar professionele trailers?
 • Of naar die ene geweldige intro?
 • Maar u wilt ook fabelachtige titels te creëren?
 • En u zoekt een professionele 3 dimensionale video-wall met wel 100 video’s simultaan?
 • Maar u wilt geen 10 verschillende programma's kopen?

Dan heeft u het eindelijk gevonden, Heroglyph heeft het allemaal!
Met meer dan 300 kant en klare template zijn er gegarandeerd een aantal bij die u direct zou willen gebruiken.

Verder bevat dit softwarepakket onvoorstelbare unieke effecten die kunnen worden gebruikt karakter per karakter, woord voor woord of zin voor zin.
Als Add-in zijn er een vijftal dvd's met kant en klare templates die, na installatie, direct zijn te gebruiken, en/of aan uw specifieke wensen aan te passen.

Met zijn gebruiksvriendelijke voor de hand liggende koppelingen, een volledige interactieve beoordeling vooraf en de plug-in technologie voor directe integratie met de meeste NLE’s.

Heroglyph v4 Plug-in werkt in: KLIK HIER

Naar boven

Is Vitascene ook iets voor mij

Vitascene GPU Rendering (via de Grafische kaart) met de snelheid van het licht!
Creëer een professionele stemming en voeg overgangen toe aan uw videoclips met VitaScene.

Visuele Effecten en overgangen toevoegen zoals:

 • Fabelachtige bewuste toepassing van onscherpte,
 • Deskundig geselecteerde kleurcombinaties
 • En ondersteunde lichteffecten

voegen een onverstelbare visuele stemming toe en geven uw videoclips glamour, flair en charme, maar ook drama kan perfect worden geaccentueerd.
Het is nauwelijks voor te stellen een professionele productie te vervaardigen zonder toepassing van deze effecten.
VitaScene is een hoogwaardig kwalitatief stylingprogramma dat nu beschikbaar is voor iedereen en elke beurs.
Het buitengewone makkelijk te bedienen programma, volledig in het Nederlands, en dank zij de laatste GPU technologie (Grafische processor Unit) een effectverwerking (rendering) met de snelheid van het licht.

Natuurlijk moet uw grafische kaart voldoen aan de eisen die Vitascene daar aan stelt,
Controleer hier of uw grafische kaart geschikt is.

Dit is een zeer klein programma dat alleen kijkt of uw grafische kaart geschikt is om optimaal te werken met Vitascene voordat u Vitascene aankoopt.

De Vitascene v2 Plug-in werkt in: KLIK HIER

Naar boven

Comptabiliteit Adobe CS4:

Comptabiliteit Adobe CS4, Première 4.1
Met het uitbrengen van Première 4.1 heeft Adobe de functionaliteit van de plug-in volledig in ere hersteld, iets dat de gebruikers zullen kennen van eerdere Première versies.
Hierdoor kunnen ook alle proDAD plug-ins voor Première worden gebruikt in de ruimste zijn van het woord.
Zeer belangrijk:
Tijdens het gebruik van Première 4.1, samen met een proDAD plug-in, is het van het allergrootste belang dit altijd te doen met de allerlaatste Service Packs van IEDERE proDAD plug-in.

Dit is voor :
Adorage 3.058 (video effect en transition plug-in)
Status: Kan zonder problemen worden gebruikt in Première 4.1 met het laatste Service Pack

Heroglyph 2.6.29 (video effect plug-in)
Status: Kan zonder problemen worden gebruikt in Première 4.1 met het laatste Service Pack

Vitascene 1.0.43 (video effect en transition plug-in)
Status: Kan zonder problemen worden gebruikt in Première 4.1 met het laatste Service Pack

Mercalli 1.0.16 (video effect plug-in)
Status: Kan zonder problemen worden gebruikt in Première 4.1 met het laatste Service Pack

Aanvullende en extra aanbevelingen:
Het is noodzakelijk dat de instellingen binnen Première EXACT overeenkomen met de instellingen (settings) van de gebruikte videoclip in de sequence timeline! Dit is de enige garantie voor de allerhoogste kwaliteit van de stabilisatie.

In deze context:

Check en dubbel check of het formaat van de gebruikte videoclip (hoogte en breedte in pixels), de aspect ratio en de instelling van de "Field Order" exact is ingesteld in Première!
Daarnaast geldt, voor de allerhoogste kwaliteit van stabilisatie, dat de videoclips "Field Order" instellingen in Mercalli, handmatig zijn aangepast aan de gebruikte videoclip.

Naar boven

De volgende informatie is voor gebruikt bij: Première 4.0.1

Adorage 3.0.56 - Transition: Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Preview alleen Video A of Video B
Beperking 2: Preview voor 16:9 Video wordt vervormd weergegeven

Adorage 3.0.56 - Filter: Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Preview ALLEEN mogelijk met ongetrimde clips, anders wordt de Video zwart weergegeven
Beperking 2: Preview voor 16:9 Video wordt vervormd weergegeven

Heroglyph 1.6.28 - Filter gebruik: Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Preview ALLEEN mogelijk met ongetrimde clips, anders wordt de Video zwart weergegeven
Beperking 2: Preview voor 16:9 Video wordt vervormd weergegeven

Heroglyph 1.6.28 - Importeren: Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Geen "bron" Video Preview mogelijk
Beperking 2: Titels kunnen niet worden aangemaakt binnen Première, aanmaken kan alleen bij gebruik van Heroglyph als Stand-alone versie en daarna Importeren binnen Première

Vitascene 1.0.39 - Transition: Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Preview ALLEEN mogelijk met ongetrimde clips, anders wordt de Video zwart weergegeven
Beperking 2: Preview voor 16:9 Video wordt vervormd weergegeven

Vitascene 1.0.39 - Filter: Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Preview ALLEEN mogelijk met ongetrimde clips, anders wordt de Video zwart weergegeven
Beperking 2: Preview voor 16:9 Video wordt vervormd weergegeven

Mercalli 1.0.15 - Werking; Gebruik en Rendering
Beperking 1: Kan alleen gebruikt worden met ongetrimde videoclips
Beperking 2: De automatische "Field Order" detectie (Interlace) is niet mogelijk, het "Video Formaat" MOET handmatig worden ingegeven om verkeerde of vernielde stabilisatie te voorkomen.

Noot:

 1. De hierboven genoemde beperkingen bestaan alleen in de bovengenoemde versie van Première CS4. eerdere versies van Première 4 zijn deze beperkingen niet aangetroffen
 2. De hierboven genoemde beperkingen hebben geen invloed op de uiteindelijke rendering!
 3. Deze beperkingen zijn altijd mogelijk bij wijzigingen van de plug-in interface of bij programma wijzigingen (updates) van de videomontage software.
 4. Programmeurs en ontwikkelaars zijn constant samen bezig te zoeken naar oplossingen en verbeteringen in de software middels updates
 5. proDAD kan onafhankelijk van Première oplossingen creëren om de plug-in software zo optimaal mogelijk te laten functioneren, alle optimalisaties worden geïntegreerd in gratis te downloaden Service Packs.

Raadpleeg onderstaande link voor de nieuwste Service Packs en/of handleidingen:

Naar de proDAD Service Packs

Naar boven

Mercalli V2 Pro nu als Plug-in en Stand ALone (SAL)

Mercalli V2 Pro, Video Stabilisatie "Solid as a Rock", ongeacht de snelheid van de actie!

Nu verkrijgbaar voor: Windows en Apple Macintosh!

Belangrijkste Kenmerken:

 • 3D Video Stabilisatie,
 • Rolling Shutter compensatie
 • Zoom en Zwenk optimalisatie

Nu EINDELIJK allemaal tezamen in één compleet pakket!Mercalli V2 Pro Handleiding (Engelse versie)
Redt schijnbaar onbruikbare videobeelden!

Deze allernieuwste versie van Mercalli Pro V2 gebruikt de revolutionaire 3D Video Stabilisatie die onafhankelijk van elkaar de X,Y,Z camera as stabiliseert wat resulteert in een ongekende post-capture video stabilisatie en overtreft daarmee ieder ander soort gelijkproduct met glans!!
Mercalli Pro V2 ondersteund ook enkele unieke dynamische camera opties die het mogelijk maakt dat u de exacte controle hebt en behoud in de mate waarin kan en mag worden gestabiliseerd, zodat het karakter van de videobeelden volledig worden behouden.

Zelfs CMOS-sensor fouten kunnen worden gerepareerd!

Bij sommige camera's kan bij een snelle pan beweging Jello (wiebelende) of Skew (scheef) beeld optreden.
De Rolling Shutter correctie in Mercalli Pro V2 zal deze CMOS-Sensor fout automatisch corrigeren tijdens het stabiliseren!
Zelfs al zou de de opname volledig stabiel zijn dan nog zou de CMOS-sensor fout (Rolling Shutter) de opname onbruikbaar kunnen maken.

Mercalli Pro V2 zal deze CMOS-sensor fout volledig automatisch corrigeren!

De allernieuwste Optie: SmartBorder!

Ook met de allernieuwste Optie: SmartBorder is het niet meer noodzakelijk om uw videobeelden in te zoomen tijdens de stabilisatie.
SmartBorder is de nieuwste Revolutionaire 3D technologie van Mercalli Pro V2. SmartBorder produceert een vloeiender resultaat in zoom en Camera Pan voor alle videobestanden, van handycam tot Steadycam!
Mercalli Pro V2: Meer dan alleen een Stabilisator.

Meest opvallende kenmerken en verbeteringen in Mercalli Pro V2:

 • 3D stabilisatie van alle 3 de camera assen (X, Y, Z.)
 • Volledig automatische Rolling Shutter van: Jello (wiebelend beeld) Skew (scheef beeld) en Wobble (Waggelend beeld)
 • Beschikbaar als: Mercalli Pro V2 SAL (Stand ALone)
 • Minder noodzakelijke zoom-in als bij andere post-capture stabilisator programma's
 • Dynamische "Camera mode" behoud de karakteristiek van de videobeelden tijdens het stabiliseren
 • Automatische scene wisseling herkenning maakt het mogelijk om in één stabilisatiebewerking voor meerdere scènes te verkrijgen
 • Sluit Jitter (beeldtrilling) in videobeelden uit, zelfs in zoom en pan bewegingen
 • Vloeiender resultaten voor alle soorten van videobestanden van Handycam tot Steadycam
 • Ongelimiteerde Multi-Core CPU support voor supersnelle Rendering
 • Preview in volle resolutie voor een snelle en efficiënte fijnafstelling
 • Geen onnodig tijdverlies voor onnodige zaken zoals het ingeven van keyframes of tracking point
 • Super eenvoudige bediening: Kies het Videofragment... Stabiliseer... Klaar!
 • Volledige 32-/64bits ondersteuning voor zowel de SAL (Stand ALone versie) dan wel als Plug-in versie voor de meeste populaire videomontage software.
 • Volledig beschikbaar in het Nederlands

Hou je volledige aandacht bij het opnemen van de videoactie en Mercalli V2 Pro regelt de rest!

Verschillen tussen: Mercalli V2 Pro en Mercalli V2 SAL (Stand ALone)

  "Plug-in versie" "SAL versie"
3D Stablisatie Ja Ja
Rolling Shutter Ja Ja
Windows NLE's Ja --
Apple Mac NLE's Ja --
Directshow Video import/export Ja Ja
Mercalli SAL beschikbaar Ja Ja

Minimale Systeemeisen:
Processor: P4 Dual Core 2 8GHz
Ram: 1Gb HDD: 500Mb vrije ruimte
WinXP: SP2
Monitor: XGA+ (1152x864)

Optimale Systeemeisen:
Intel Core i7-970 3.2 GHz
Ram: 6Gb HDD: 8Gb
Windows 7: 64bit
Monitor: WUXGA (1920X1200)

De Mercalli V2 Plug-in werkt in: KLIK HIER

Naar boven

Sony Vegas 10

Sony Vegas 10 Pro is reeds voorzien van de Stabilisatie Technologie van proDAD, maar de Mercalli V2 Pro Plug-in voor Sony Vegas biedt een veel grotere mogelijkheid aan extra instellingen voor een nog beter resultaat vooral in de mate van stabiliteit, vloeiender Pan en Zoom beweging en Rolling Shutter correctie.